Sri Chinmoy Maraton

Sri Chinmoy Maraton Magyarország

Sri Chinmoy Maraton Magyarorszag
Maratonok, félmaratonok és más sportrendezvények Magyarországon.

Szárnyald túl önmagad!

1977-ben Sri Chinmoy létrehozott egy egyesületet, a Sri Chinmoy Maraton Teamet, hogy versenyek rendezésével arra buzdítsák a szélesebb közönséget, tegyenek valamit fizikai erőnlétükért. Nagyon szigorú normákat írt elő a tanítványai által szervezett minden versenyre. A futókat az egész verseny során a legnagyobb gonddal kell ellátni. A Sri Chinmoy Maraton versenyek hamarosan az egész futótársadalomban jó hírnévre tettek szert.

Ennek szellemében arra törekszünk, hogy versenyeink lehetőséget biztosítsanak futóknak és sportolóknak az egyéni öntúlszárnyalásra; igyekszünk maximális figyelmet fordítani a futók megfelelő ellátására.

Sri Chinmoy Maraton – Versenynaptár
Eredmények
Képgaléria

Sri Chinmoy a futásról és a maratonrólsri chinmoy fut

Kérdés: Az emberek manapság a spirituális élet egyfajta kiegészítéseként kezdenek el futni?

Sri Chinmoy: Te a „spiritualitás” szót használod. De ebben az esetben használjuk inkább a „boldogság” kifejezést. Mindenki boldog akar lenni. Sok módja van annak, hogy boldogok legyünk, de sok ember felfedezte, hogy a futás egy igen hatásos módja a boldogság megteremtésének.

Kérdés: Hogyan származhat spirituális szempontból hasznunk abból, ha edzünk a maratonra, és lefutjuk azt?

Sri Chinmoy: A hosszútávfutás azt az érzést adja, hogy tényleg elértünk valamit. Mind a sebesség, mind a kitartás fontos, különösen a spirituális életben. Ha valaki csak sebességgel rendelkezik, akkor végül nem tud sikert aratni; kitartásra is szükségünk van, mivel a cél meglehetősen távoli. Másrészt, ha valaki egyedül állóképességgel bír, és nincs sebessége, akkor örökké fog tartani, hogy a célt elérje. Csak akkor érhetünk el nagyon jó fejlődést a spirituális életben és vihetünk véghez valami nagyszerűt az életben, ha rendelkezünk mindkét minőséggel.
A maraton egy hosszú utazás. Természetesen van ultramaraton is, de a maraton egyedülálló, és mindig is páratlan marad a hosszútávfutások közt.

Amikor maratont futsz, megpróbálsz a fizikai síkon valami rendkívül nehéz és rendkívüli erőfeszítést igénylő dolgot végrehajtani. Ez örömet ad, mert arra emlékeztet, amit a belső síkon próbálsz véghezvinni. Ahogy elszántad magad arra, hogy a külső síkon megtedd a leghosszabb utazást, a maratont, ugyanúgy arra is elszántad magad, hogy belső utazásod során elérd a célt.

Kérdés: Mi a versenysportok spirituális célja?

Sri Chinmoy: Célunk nem az, hogy a világ legjobb sportolójává váljunk. Célunk az, hogy jó karban tartsuk a testet, dinamizmust fejlesszünk, és életerőnknek ártatlan örömet adjunk. Célunk ne az legyen, hogy felülmúljunk másokat, hanem az, hogy állandóan felülmúljuk saját előző teljesítményünket. Saját képességeinket csak akkor tudjuk megfelelően értékelni, ha van összehasonlítási alapunk. Így nem azért versenyzünk, hogy másokat legyőzzünk, hanem, hogy előtérbe hozzuk saját képességeinket. Legjobb képességeink csak akkor kerülnek felszínre, ha másokkal együtt vagyunk. Ők arra ösztönöznek, hogy legjobb képességeinket előtérbe hozzuk, és mi is arra ösztönözzük őket, hogy előtérbe hozzák legjobb képességeiket. Ezért vannak a versenysportok.

sri chinmoy belső külső futás borító

 

(Idézet Sri Chinmoy: Sri Chinmoy: Külső futás és belső futás c. könyvéből.)

Sri Chinmoy jeles sportteljesítményei

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.