12-órás éjszakai úszás – Székesfehérvár 2016. október 29-30.

Sri Chinmoy
12 órás Éjszakai Úszás
Székesfehérvár
2016. október 29-30.

A verseny célja: lehetőséget kínálni a hosszabb távok kedvelőinek, és a lelkes csapatoknak, hogy az őszi szezonban is megmérethessék magukat, kedvet kapjanak vagy bátorságot nyerjenek a nyári nyílt vízi erőpróbákra.

A verseny résztvevői: egyéni úszók és 3-7 fős váltó csapatok. A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. 18 év alatti indulóknál írásbeli szülői hozzájárulás szükséges.

A verseny helyszíne: Csitáry G. Emil uszoda, 50m feszített víztükrös, fedett uszoda.
Címe: Székesfehérvár, Mészöly Géza u. 4.
Honlapja: www.csitaryuszoda.hu

Nevezés: lezárult.

Technikai okokból az első 8 egyéni és 24 csapat nevezését fogadjuk el. (Az esetlegesen fennmaradó helyekre legkésőbb október 29-ig 25% felárral tudunk nevezéseket elfogadni.)

További információ: Horváth Mária: +36 20 613 2535, m.horvath@discoverybliss.hu

Nevezési díj:   Egyéni:   13 000 Ft
Csapat: 18000 Ft (3 főig) + 4000 Ft minden további fő esetén.

Befizetési határidő: 2016. október 1.

bankszámlánkra:  Sri Chinmoy Alapítvány: 10918001-00000078-39090002

(UniCredit Bank Hungary Zrt.)

Segítők: 1000,-Ft/fő hozzájárulást fizetnek az étkezésért, a helyszínen alvási lehetőség biztosított. Hálózsák és polifoam szükséges.

Díjazás: minden induló oklevelet és pólót kap. Az első három női, illetve férfi egyéni valamint csapat ajándékcsomagot kap (Vegyes csapatokat a férfi kategóriában értékeljük).

A verseny lebonyolítása: 20:00-7:00-ig (az óraátállítás miatt ez 12 óra úszást jelent), eredményhirdetés: 730-kor. Az egyéni úszók a medencét tetszés szerint elhagyhatják. Csapatoknál 30 percenként van lehetőség a váltásra, az úszók sorrendje szabadon változtatható. A versenyen neoprén ruha, uszonyok és tenyérellenállások nem használhatók. Úszósapka használata kötelező! Csapatoknál kérjük, hogy viseljenek azonos színű sapkát (kérésre a rendezők biztosítanak). A verseny alatt állandó svédasztalos büfét biztosítunk. (Az ételek húsmentesek).

Kinek ajánljuk a 12-órás éjszakai úszást?

Neked. 🙂 Na jó egy kicsit bővebben.

Mint tudjuk a hazai amatőr hosszútávúszó naptár nem túl sűrű. Nézzük csak. Ott az „I love Balaton Öbölátúszás”, ami kedves verseny, de mindössze 3,8 kilométer (elnézést a még ennél is rövidebb versenyeket itt nem sorolom fel). Ennyit egy vasember ráhangolódásképpen úszik, hogy azután még tekerjen száznyolcvanat, és fusson egy maratont. Azután ott a Balaton-átúszás, ami hangulatos, és már egy kicsit merészebb, 5,2 kilométeres távval. Mondjuk, hogy most tekintsünk el a déli parton felmerülő kb. 200 méteres iszap-sprinttől. A Balaton-átúszás eredmények sokéves átlagban 3 óra 15 perc körül szórnak. Ez az idő mutatja, hogy az itt rajthoz álló mezőny nagy részének ez az év első és utolsó, azaz egyetlen versenye. Nem mondom, rendkívül inspiráló, hogy sok ezren nekivágnak. Egyik évben jó két órán keresztül bámultam a célba érkezőket. Azért ehhez a távhoz, és egy három órás Balaton-átúszás eredményhez is kell már egy alap kondi (mint mondjuk egy félmaraton futáshoz). Ez igaz már az öbölátúszásra is. De mi van azokkal, akik egész évben járnak úszni, és akik úgy érzik, hogy több van bennük, többre képesek. Nekik kis hazánkban be kell érniük medencés versenyekkel. (Apropó, nem akar valaki egy igazi hosszú nyílt vízi versenyt rendezni??!). Van ugye a cetrend sorozat. A maga 10 kilométerével ez már egy komolyabb kihívás. Nagyságrendileg megfelel futásban egy maratonnak. A szigorúan vett szintidők is jelzik már a kihívás komolyságát. Aztán jön egy másik műfaj. A medencés 24-órás és 12-órás versenyek. Kecskemét, Székesfehérvár és a többiek. Itt csapat összeállítástól, és egyéni virtustól függően az úszók többsége egy Balaton-átúszás eredménynél jóval több kilométert visz haza. És mindezt úgy, hogy folyamatos az ösztönzés. Egyrészt a többi csapattag által, másrészt a több tucat lelkes amatőr vagy kevésbé amatőr által, akivel jó pár óráig egy medencébe össze vagy zárva. Kiváló csapaterősítő program ez úszó és triatlonkluboknak, de nem ritka a céges és egyéb vonalon összeverődő baráti társaság sem. Igazi energiabomba. Nem hiszed? Próbáld ki! Várunk szeretettel.

2 hozzászólás a(z) “12-órás éjszakai úszás – Székesfehérvár 2016. október 29-30.” bejegyzéshez

 1. Farkas Béla

  Tisztelt Szervezők!
  Ha a verseny 2016.október 29-én este 20 órától, 2016 október 30-a reggel 8 óráig tart, akkor az összességében 13 órás úszást jelent az őszi óra átállítás miatt.
  Ez hogyan fogják megoldani?

  Válasz
  1. Balázs Szerző

   Kedves Béla!

   Köszönjük az észrevételt, ez elkerülte a figyelmünket. A versenyt előbb, 7 órakor fogjuk befejezni. Átjavítottam a kiírást is.

   Köszönettel,
   Sri Chinmoy Maraton csapata

   Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.